Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode
Houtskeletbouw – een methode van bouwen voor de toekomst. Efficiëntie door optimale berekenbaarheid

Houtskeletbouw, een toekomstgerichte en flexibele bouwmethode

Onze houtskeletbouw kan voor alle plattegronden en soorten gebouwen worden gebruikt. Houtskeletbouw is zeer geschikt als bouwsysteem voor de bouw van woningen, grote wooncomplexen, bedrijfsruimten en openbare gebouwen. Wij bouwen eengezinswoningen, hotels, kantoren en bedrijfsgebouwen in houtskeletbouw en maakt daarbij gebruik van zijn ruime ervaring op het gebied van planning, ontwerp, productie en bouw.

Het raster van de constructie, dat wordt bepaald door de afmetingen van de planken (bijv. paneelgrootte), kan onafhankelijk van het bouwraster worden gehanteerd. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn voor planning en ontwerp. Bijzonder economische ontwerpen zijn het resultaat wanneer de planners rekening houden met de systeemspecifieke kwaliteiten van houtskeletconstructies.

Houtskeletbouw, een meerlagig systeem
Typisch voor houtskeletbouw zijn de meerdere lagen van de componenten die in de bovenbouwdelen worden gebruikt. Elke laag krijgt een specifieke functie toegewezen, afhankelijk van zijn technische kwaliteiten:

Frame: horizontale en verticale belastingoverdracht
Planking binnen en buiten: versteviging en functionele laag (brandwering, lucht- en winddichte afsluiting, eventueel bescherming tegen weersinvloeden)
Isolatie in holle ruimten: warmte-isolatie, geluidsisolatie en brandwering
Ontwikkeling van de houtskelettechnologie
Houtskeletbouw is een technologie die opnieuw is ingevoerd uit Noord-Amerika, waar zij zich heeft ontwikkeld uit de traditionele vakwerkbouw van Europese immigranten. 90% van alle vrijstaande eengezinswoningen wordt op deze manier gebouwd. Het kan ook worden gebruikt voor grote projecten tot zeven verdiepingen.

Houtskeletbouw in West-Europa ontwikkelde zich vooral op initiatief van de Duitse timmerindustrie in de jaren 1980.

Waterdoorlatende houtskeletbouw
In de jaren 1990 ontwikkelde de permeabele houtskeletbouw zich als een variant van de houtskeletbouw. Vandaag de dag is het de standaard in houtskeletbouw. De verstevigende houten platen aan de binnenkant van het dragende houtskelet zijn zo gerangschikt dat ze ook een luchtdichte dampdrempel vormen. Dit betekent dat er aan de binnenzijde geen specifiek dampscherm nodig is. Dit type constructie is bijzonder goed bestand tegen de ongewenste effecten van vocht dankzij het ontvochtigende gedrag (grotere luchtdichtheid binnen dan buiten).

Houtbouw – een manier van bouwen voor de toekomst
Preventieve chemische houtbescherming is volgens DIN 68 800 niet vereist. De houtindustrie heeft rekening gehouden met de eisen van de moderne houtbouw, bijvoorbeeld door gestandaardiseerde, op kwaliteit gecontroleerde houtproducten te ontwikkelen, zoals massief constructiehout (KVH). Een gefundeerde wetenschappelijke ondersteuning door academisch onderzoek garandeert dat houtskeletbouw een bouwmethode voor de toekomst is.*

Efficiëntie door optimale berekenbaarheid
Houtskeletbouw is een efficiënt bouwsysteem met een over het algemeen heldere draagconstructie. Hierdoor kan een logische en voorspelbare draagconstructie worden toegepast. De gebruikelijke criteria van lastoverdracht en schoren moeten worden onderzocht samen met de nauwe interactie van bouwfysische factoren en brandveiligheidsvoorschriften. Constructief kader en architectonische planning moeten hand in hand gaan.

Houtbouw Gent werkt met enkele aanbevolen partners

3bouw.

Bent u ook op zoek naar een energiebesparende Houtskeletbouw  BEN-woning die wordt gekenmerkt door duurzaamheid, energiebesparende technieken, een zeer laag E-peil én haar milieuvriendelijkheid? Een huis dat comfort biedt, maar ook zeer snel kan worden gebouwd en opgeleverd? Ga dan voor houtskeletbouw van 3bouw.

Kantoor

Zone Reme 1
2260 Westerlo
info@3bouw.be
Tel: 014 70 47 47