Architect landelijke stijl

Architect Country Style is een interieurstijl die voor het eerst in architecten publicaties en schilderijen in de late negentiende eeuw werd gedocumenteerd. Deze stijl werd erg populair na de Eerste Wereldoorlog toen het werd gebruikt als een blauwdruk voor nieuwe legerconstructies. Hoewel deze architecturale stijl min of meer is uitgevonden in reactie op de Eerste Wereldoorlog, heeft deze stijl een aantal historische links naar eerdere stijlen. Met name de gotische architectuur verschuldigd is aan de architecturale stijl die is ontwikkeld door de architect Philip Diehl.

Architect landelijke stijl

Het belangrijkste kenmerk van de architect Gent -landstijl is de eenvoud waarmee de materialen worden gebruikt. Het belangrijkste meubilair en meubels zijn typisch opgebouwd uit hout of metaal. Kiezen voor een dergelijke meubel- en inrichtingcombinatie maakt een grotere mate van maatwerk mogelijk. In dit opzicht is deze stijl enigszins anders dan het formele ontwerp, waarbij een grotere detailgraad vereist is voordat de basisstructuur wordt beslist. Dientengevolge kan de architect-landstijl worden gekenmerkt als zowel flexibel als gepersonaliseerd.

Een ander belangrijk kenmerk van deze landstijl is het vaak gebruikt als achtergrond in foto’s. Het is te zien in een aantal beroemde landschapsfoto’s die zijn genomen rond het Verenigd Koninkrijk. Met name het Lake District, dat zich in het noorden van Engeland bevindt, is een populaire locatie voor mensen om landschapsfoto’s te maken. Een reden hiervoor kan zijn dat de landstijl zich goed leent op grote schaalafbeeldingen die anders moeilijk te bereiken zouden zijn.

Het gebruik van zware texturen komt ook vaak voor in de architectenlandse stijl. Meestal wordt deze stijl gebruikt in combinatie met andere elementen zoals zware weefsels of keramiek. Als gevolg hiervan zal het algemene uiterlijk van de kamer aanzienlijk anders zijn dan een traditioneel ontwerp. De zware weefsels en keramiek, die het vaakst worden gebruikt in dit type ontwerp, worden meestal aangetroffen in periodeshuizen en commerciële gebouwen in geïndustrialiseerde naties zoals het VK.

Een van de meest interessante aspecten van deze stijl is het gebruik van afgeronde randen. In feite wordt deze stijl vaak omschreven als een gebogen schermeffect. Dit wordt meestal gevonden op oudere huizen in geïndustrialiseerde naties. De gebogen rand van de muur wordt vaak verzacht met behulp van bloemenpatronen of behanggrenzen. Dit geeft de kamer een zachtere uitstraling dan te vinden is met een meer scherpe of stijve behang.

Zoals je kunt zien, is het gebruik van deze stijl wijdverbreid in het hele Verenigd Koninkrijk. Hoewel het in verschillende instellingen kan worden gebruikt, wordt het meestal gebruikt in moderne en hedendaagse huizen. Dit betekent dat het geschikt kan zijn in een traditioneel en een modern gebouw. Dit is een reden waarom de architectuurstijl gedurende de geschiedenis is gebruikt sinds de oprichting.